Vi gratulerer Seir med 100-årsjubileum

- og vi har stolt vært med på hele reisen.

Desember 1919 var første Seir klar for sildefiske, og det var bestefar Johan Urkedal som var en av de tre som var med på å bygge båten. Nå består familierederiet fra Grytastranda i Haram kommune av brødrene Stian, Jostein og Fred Ove Urkedal i tillegg til tremenningen Bjørn Urkedal.

I år er rederiet 100 år, og Møretrygd har vært med på reisen hele veien.

I september 2018 var ny båt ferdig bygd ved Vaagland Båtbyggeri i Halsa og det var dåp i Ålesund sentrum. Den nye grønne båten og rederiet er rustet for fremtiden med en klar tanke om å gjøre sitt for miljøet og å redusere utslipp.
– Det har vært en grei oppstart med ny båt, og det har gått over all forventning, sier reder Fred Ove.
Nye Seir har blant annet en moonpool, som gjør det tryggere for både mannskap og båt. Lina dras opp gjennom et hull midt i båten, og det blir ingen åpen luke ut mot åpent hav. Det er også nedsenkbar propell i baugen som gjør det lettere å dra lina i dårlig vær og båten har i tillegg fått truck i lasterommet som forenkler både lasting og lossing av båten.

Rederiet er glad de har fått bygd alle båtene i Møre og Romsdal, noe de heldigvis rakk før Halsa går over til Trøndelag i 2020.

Det er ikke så ofte båtene har trengt assistanse, men når uhellet har skjedd har Seir blitt tatt godt vare på av Møretrygd.
– De gangene man har fått hjelp har det vært god hjelp, og de er trivelige og seriøse. Vi har aldri vurdert å bytte forsikringsselskap, og en medvirkende årsak til det er at de er lokale, og at du har personlig tilknytning. Vi har alltid kunnet ringe både dag og natt.

Det har vært Seir før og det er Seir nå, og det er bare å kjøre på i 100 år til, sier en fremtidsrettet skipper. Møretrygd gratulerer med jubileet!

Henter pris

Vil du snakke med oss?

Legg inn telefonnummer,
so tek vi kontakt seinast neste arbeidsdag.
Fyll inn felta under, so tek vi kontakt seinast
neste arbeidsdag.

Kontakt meg

Kontakt meg
Vil du heller skrive til oss? Vil du heller snakke med oss på telfon?

Takk for din henvendelse

Vi svarer deg seinast neste arbeidsdag
Tilbake