Vi gratulerer Nesbakk med 45-årsjubileum

- og vi har stolt vært med på hele reisen.

På nyåret markerer rederiet Nesbakk 45 år etter at søskenbarna Leif, Vidar og Arild Alnes tok over stafettpinnen 1. januar 1976. Rederiet har en lang historie og ble grunnlagt tilbake i 1909 av bestefar Ludvig Alnes. - Det har vært en fantastisk reise. Vi kjøpte to tredjedeler av rederiet «P/R Høydølen», en 55fots trebåt, og har sammen jobbet hardt og bygget et selskap som vi er stolte av, sier søskenbarna.

Siden oppstart har rederiet drevet tradisjonelt linefiske gjennom generasjoner. Selskapet har hatt ulike navn opp gjennom årene, men for 35 år siden tok de navnet Nesbakk – et navn som kommer fra det berget som Alnes fyr står på. At det er et tradisjonsrikt rederi er det ingen tvil om. – De siste 45 årene har løpt forbi. Vi har lært mye, jobbet hardt og hatt det veldig kjekt sammen, sier rederne som startet opp med seks ansatte. I dag har de et mannskap på 43 om bord linebåten «Nesbakk» som jobber skift, og mange har vært med i en årrekke. – Vi har en utrolig dyktig gjeng om bord som gjør en kjempejobb.

Utforsket ukjent farvann
I fjor var «Nesbakk» ett av to fartøy som undersøkte torskeforekomstene ved Jan Mayen. – Vi er medlem av referanseflåten som tar havprøver på vegne av Havforskningsinstituttet. Da vi ble valgt til å utforske torskeforekomstene, var vi enige om at det var en utrolig spennende mulighet. Det ble tre turer til Jan Mayen, og gyting ble dokumentert for første gang.

Ser alltid frem til neste tur
– Det at vi er oppvokst i fjæresteinene gjør noe med oss. Å være på sjøen blir en del av DNAet og vi er selv med på et par turer i løpet av året, sier de. «Nesbakk» befinner seg nå i Barentshavet der den skal være frem mot jul.

Møretrygd har vært med på reisen
Møretrygd har vært med på laget i alle år, og det har vært et naturlig valg for rederiet. – Vi setter pris på den lokale tilhørigheten og den tilliten vi har til hverandre. Så er det alltid bra med kjekke folk, avslutter de.

Henter pris

Vil du snakke med oss?

Legg inn telefonnummer,
so tek vi kontakt seinast neste arbeidsdag.
Fyll inn felta under, so tek vi kontakt seinast
neste arbeidsdag.

Kontakt meg

Kontakt meg
Vil du heller skrive til oss? Vil du heller snakke med oss på telfon?

Takk for din henvendelse

Vi svarer deg seinast neste arbeidsdag
Tilbake