Ny sjark og godt i gang med fisket

Stig Refvik fra Ørsta har investert i en ny og moderne sjark som har fått navnet “Bjørn Martin”. Nå befinner Stig og “Bjørn Martin” seg på Sørøya, sør for Hammerfest, hvor det torskefiske som gjelder.

Sjarken “Bjørn Martin” er nesten elleve meter lang, over fire meter bred, har stort lasterom, lugarplass til tre, moderne innretninger og takhøyden i alle rom er over to meter. Det er Sande-firmaet Proas AS som har bygget sjarken, og den er forsikret hos Møretrygd.

Godt i gang med fisket
Det blir for det meste linedrift med «Bjørn Martin», men han skal også rigges for garn, juksa og teine. Den første turen ble gjennomført 8. mars i år, og resultatet ble seks tonn torsk med line. En god start, i følge Stig, som så langt har hatt fire turer på sjøen og har tre igjen. På transportetappen nordover mot Lofoten har han god erfaring med å benytte fraktebåt.

I godt selskap
Stig er ikke alene. Han har et godt samarbeid med en sjarkfisker fra Finnmark og synes det er en fin sikkerhet i å være to mann fremfor å være alene. – Vi fisker på to båter på samme dag. Første turen er natt eller tidlig morgen med en båt, før vi tar en ny tur med den andre båten mellom kl. 11 og 13 om det lar seg gjøre. Det er dessuten sosialt når det blir en del venting om bord, sier Stig.

I korona-karantene
Selv Stig som befinner seg ute på sjøen har han også fått erfare den nye hverdagen vi befinner oss i, og utfordringene den medfører. – Samfunnet her oppe er lukket, og ingen turister slipper inn. Dersom jeg reiser hjem blir vi satt i karantene, så da har vi heller frivillig karantene her oppe. Om situasjonen vedvarer kan jeg ende opp med å være om bord frem til 15. juni, sier Stig som kan nevne at de to fiskerne heldigvis er gode venner. Planen fremover er fiske etter rognkjeks fra midten av april og frem til 17. mai, før det er blåkveite fra 1. juni. Så gjenstår det å se om “Bjørn Martin” blir korona-fast eller ei.

Henter pris

Vil du snakke med oss?

Legg inn telefonnummer,
so tek vi kontakt seinast neste arbeidsdag.
Fyll inn felta under, so tek vi kontakt seinast
neste arbeidsdag.

Kontakt meg

Kontakt meg
Vil du heller skrive til oss? Vil du heller snakke med oss på telfon?

Takk for din henvendelse

Vi svarer deg seinast neste arbeidsdag
Tilbake