Er du og båten vårklar?

Det nærmer seg vår og starten på årets båtsesong. Her er noen tips og råd fra Erling i Møretrygd.

1. Vask av båten.

Vask av båten bør gjøres grundig når båten tas opp, slik at jobben med å gjøre den er rein og klar til polering og bunnstoff når vårpussen skal starte blir enkel. Motor og motorrom rengjøres for olje og skit.

2. Kontroll.

•Før båten poleres og bunnstoff påføres, er det viktig å ta en runde på alle overbordventiler. Sjekk at slanger er hele og fine, doble slangeklemmer til bunnventiler er i orden og at bunnventiler fungerer. Ventiler smøres og testes. For de som har utenbordsmotor er det viktig at gjennomføring av styrestag og kabler ut til motorbrønn er vanntett og at dette sjekkes grundig. I dårlig vær, fylles ofte motorbrønn med sjøvann, og det er svært viktig at gjennomføring til innerskrog er tett.
•Brannslukkingsapparater og annet sikkerhetsutstyr sjekkes.
•Pakninger og luketettinger smøres.
•Husk å sette i bunnplugg før sjøsetting :).

3. Polering.

Polering er viktig før en ny sommersesong. Når skrog og overbygg poleres, legges et beskyttende lag som bevarer glans og finish som beskytter mot skitt og slitasje. Båten blir også lettere å holde ren.

4. Bunnstoff.
Vi anbefaler å legge nytt bunnstoff på båten hvert år. Det kan se ut til at det er nok

bunnstoff til å holde ett år til, men det skal være et slitebelegg på bunnstoffet som slipper groe under bruk. Rengjøres båten på høsten, uten at nytt bunnstoff påføres, er dette slitebelegget vekk. Når båten påføres bunnstoff, er det en god anledning til å se etter skader eller sprekker i skroget.

5. Motor.

Båtmotorer skal følge vedlikeholds intervall for servicer som utføres på verksted. Det er uansett viktig at motoren renholdes og at oljenivå sjekkes. Det er viktig at startbatterier sjekkes og lades før sesongen og at koblinger smøres opp med et beskyttende lag, slik at det ikke oppstår eir.

6. Sikkerhetsutstyr.

•Sjekk at lensepumper, lanterner, VHF og annet sikkerhetsutstyr fungerer og at dregg og nødvendig dregg-tau er tatt om bord.
•Husk redningsvester til alle som er om bord. Vi er opptatt av sikkerhet til sjøs for våre kunder og har derfor inngått en avtale med Regatta som gjør at du kan kjøpe gode produkter til en fordelaktig pris.

Les mer og bestill her.

Skulle uhellet være ute, er vi alltid tilgjengelig på telefonnummer: 70 10 12 50

Henter pris

Vil du snakke med oss?

Legg inn telefonnummer,
so tek vi kontakt seinast neste arbeidsdag.
Fyll inn felta under, so tek vi kontakt seinast
neste arbeidsdag.

Kontakt meg

Kontakt meg
Vil du heller skrive til oss? Vil du heller snakke med oss på telfon?

Takk for din henvendelse

Vi svarer deg seinast neste arbeidsdag
Tilbake