20-åring satser med ny fiskebåt

Da Roy-Morten Skorpen Skår ble oppringt for en prat var han i full gang med å dra garn til havs i Lofoten. Det var nettopp dette som var drømmen da han allerede som 20-åring valgte å bygge sin egen fiskebåt.

Roy-Morten har aldri vært i tvil om hvilken yrkesretning han skal ta. Til tross for sin unge alder har han lang fartstid på havet. Han vokste opp med båt, og startet allerede som 13-åring med en 27-fots Mørebas og deretter en en 35-fots Nordansjark som 17-åring. Nylig kjøpte han en islandsk speedsjark fra Trefjar, som har fått navnet “Skårungen”. Båten ble levert i januar i år.

Trofaste Skårungen
At den nye fiskebåten fikk navnet «Skårungen» er ikke tilfeldig. Det var nemlig også navnet på hans aller første båt. – Det gikk så bra med det navnet den gang, så jeg valgte å ta med navnet videre, sier Roy-Morten som sier at han har lært mye fra pappa Roy Are Skår. – Han har lang erfaring, og jeg har lært mye av å være med han på fiske opp gjennom årene.

Fiske både som jobb og fritid
At fiske er en lidenskap for Roy-Morten er det ingen tvil om. Sjarkfisket er nemlig å regne som en hobby i tillegg til at Roy-Morten driver fiske på pappas kystfiskebåt «Jøkul» og etter hvert den nye «Skår Senior». For tiden er Roy-Morten i gang med siste året på styrmannsskolen i Måløy og har lagt bak seg to års lærlingtid på «Jøkul». Akkurat nå er han i Lofoten hvor han fisker torskekvota på sjarken. Totalt regner Skår med å fiske om lag 80 tonn torsk og 70 tonn makrell på alle sine kvoter i år. I tillegg planlegger han å ta turen nordover på forsommeren for å fiske blåkveite. Vi ønsker lykke til!

Henter pris

Vil du snakke med oss?

Legg inn telefonnummer,
so tek vi kontakt seinast neste arbeidsdag.
Fyll inn felta under, so tek vi kontakt seinast
neste arbeidsdag.

Kontakt meg

Kontakt meg
Vil du heller skrive til oss? Vil du heller snakke med oss på telfon?

Takk for din henvendelse

Vi svarer deg seinast neste arbeidsdag
Tilbake